In het mooie Middelburg starten jullie de fotozoektocht vanaf het C.S. Het oorspronkelijk station stamt uit 1872, maar door de jaren heen zijn veel belangrijke architectonische materialen en details verdwenen. Via de brug lopen jullie langs het water richting jachthaven. In de Gouden eeuw was dit de Dokhaven, het bruisend hart van de scheepsbouw. Hier werden 336 schepen gebouwd voor de VOC, de Verenigde Oostindische Companie.

Via een mooie route langs het water komen jullie uit op de Rouaanse Kaai. Hier woonden de notabelen van Middelburg. De Rouaanse kaai is vernoemd naar Rouen, hier werd vroeger handel mee gedreven. Via de Rouaanse Kaai komen jullie bij de Kuiperspoort. Op deze schilderachtige plek met oude pakhuizen, prachtig gerestaureerde huizen, trapgevels, en verborgen details waan je je  voor even in de Middeleeuwen.

Via de Dwarskaai, de Rotterdamse Kaai en de Dam komen jullie bij de Oostkerk uit. Deze prachtig versierde barokke koepelkerk uit 1667 is de eerste protestantse kerk in Middelburg. Via gezellige straatjes met mooie panden komen jullie weer uit op de Dam. Jullie vervolgen de route richting Damplein. Hier op en rond de Dam in het riviertje de Arne, begon ooit de handel. Hier lag ook de eerste haven, later omgebouwd tot scheepsdok.

Via de Lange Delft met de Gasthuiskerk, de Nieuwstraat met zijn mooie gevels en de Londense Kaai komen jullie uit bij de Vismarkt, een schilderachtige pleintje met een vishal uit 1559. Vervolgens lopen jullie via de Sint Janstraat richting de Lange Jan, een van de hoogste torens van Nederland. Vervolgens lopen jullie naar het abdij-complex, dit is een van de mooiste plekken van Middelburg. Het ronde gebouw, met in het midden een schilderachtig plein, is gebouwd in de 12e eeuw. Toen kende Middelburg een groot religieus centrum. In de abdij is het Zeeuws Museum gevestigd.

Vanuit het complex vervolgen jullie de route weer langs o.a. de Sint Joris Doelen, het Van de Perrehuis, de Lange Noordstraat met zijn patriciershuizen, de Engelse Kerk en eindigt bij het indrukwekkende stadhuis op het gezellige Marktplein. In 2009 werd het laatgotische Middelburgse stadhuis zelfs uitgeroepen tot het op een na mooiste gebouw van Nederland. Hier kunnen jullie desgewenst nog gezellig ergens wat eten of drinken.

Tijdsduur:

circa 2 uur (excl. vragen & opdrachten)

Startpunt:

Centraal Station

Eindpunt:

Markt

Aandachtspunten:

Uiteraard kunnen jullie de tocht onderbreken met een lekker drankje of hapje. Ook een bezoek aan een museum, kerk of andere bezienswaardigheid is uiteraard mogelijk.

In de handleiding staat nog veel meer informatie en tips wat er allemaal te doen is in Middelburg.

Prijs:

Een digitaal pakket kost slechts Euro 12,95 (incl. BTW).